Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Magnus Betnér laddar för ny turné

  Magnus Betnér och Soran Ismail gör ny stor turné ihop. Det är alltid roligare att åka med en kompis, säger Magnus Betnér.

  Komikerna Magnus Betnér och Soran Ismail följer upp succén med En skam för Sverige och gör ytterligare en omfattande turné tillsammans.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Femtiotalet föreställningar är redan bokade med turnéstart i Lund den 30 september.

  Varför kändes det rätt att göra En skam för Sverige 2?

  - Helt enkelt för att vi trivs tillsammans och har kul ihop. Vi funkar inte bara på scenen utan även vid sidan av vilket är viktigt när man ska sitta timme ut och timme in i en bil eller på ett tåg. Sedan är det alls säkert att det blir en direkt fortsättning på förra föreställningen, det kan hända mycket på vägen.

  Skriver ni materialet tillsammans?

  - Nej, vi kör varsin del i showen, som förra gången, och den gör vi på egen hand även om vi stöttar och inspirerar varandra. Sådant som vi pratat om på dagen kan dyka upp i föreställningen. Nytt är att vi ska köra en kort akt tillsammans på scenen, det är många som har frågat det och vi har testat litegrand, det funkar bra.

  Du har sagt att du trivs när det är helt mörkt i salongen. Varför?

  - Jag gillar känslan att av att vara inne i en bubbla, typ att jag går hemma och skrotar och pratar för mig själv. Det är så lätt att haka upp sig på någon i publiken.

  Ja, du har inte så stort tålamod med om någon stör dig?

  - Kan folk inte uppföra sig kastar jag ut dem, det är inte okej om någon förstör för mig och resten av oss som är där. Då får de komma tillbaka en annan kväll när de skärpt sig.