Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Madelene tar över Önnered

  HANDBOLL: Önnered fortsätter sin offensiva satsning på damlaget. Landslagsprofilen Madelene Olsson avslutar karriären och tar över som tränare tillsammans med Magnus Lindqvist.
  Önnered tog klivet ut i Europa under säsongen som gick, har gått sig till SM-slutspel två år i rad och budskapet har varit tydligt sedan klubben fick platsen i elitserien. De vill ta upp kampen med topplagen.
  Nu kommer nästa steg - tränarduon Madelene Olsson och Magnus "Dansken" Lindqvist. Olsson är en av landets mest rutinerade spelare, med åtta år som proffs utomlands i tre olika länder, två år i norska Stabaek, tre år i danska Fox Team Nord och nu gör hon tredje och sista året i tyska mästarlaget Frankfurt. Hon har också 156 landskamper på meritlistan.
  - Beslutet att lägga av har vuxit fram under säsongen. När Önnered hörde av sig tyckte jag att det lät väldigt intressant och spännande. Samtidigt nervöst, jag vet inte om jag passar för den rollen. Det återstår att se, säger "Madde", som parallellt med tränaruppdraget ska gå en tränarutbildning.
  I minoritet
  Tuija Pasanen var ensam kvinnlig elit-
  serietränare när serien startade, när hon sparkades från Sävehof fanns det enbart manliga ledare kvar.
  - Tyvärr väljer nästan alla tjejer att sluta helt med handbollen efter karriären. Det ska bli kul att testa på hur det är att stå på den sidan också, säger Göteborgskan med förflutet i både HP Warta och Sävehof.
  Magnus Lindqvist har haft ett sabbatsår, men dessförinnan tränade 37-åringen GIK Wasaiterna i tre år. Han har också tränat Heid och under sin aktiva karriär spelade han för dessa båda klubbar.
  - Suget efter elithandboll har vuxit den senaste tiden. I förra veckan fick jag en förfrågan från Önnered och jag bestämde mig i tisdags. Det känns som en spännande utmaning att få jobba med damhandboll på den här nivån. Och det ska bli roligt att få jobba tillsammans med "Madde". Hon har enorm rutin och det känns som ett starkt kort att ha vid sin sida, säger han.
  Kanske får lust att spela
  Madelene Olsson kommer inte att spela någon handboll när hon flyttar hem från Tyskland i mitten av maj.
  - I alla fall inte till att börja med. Jag har haft en del problem med knäna, men vem vet. Efter ett tag kanske man börjar sakna det för mycket. Först och främst ska jag koncentrera mig på min tränarutbildning.
  Christian "Lego" Johansson, tidigare tränare i damlaget och ansvarig för Önnereds handbollsgymnasium, kommer att finnas bakom tränarduon och tanken är att han ska köra ett projekt en dag i veckan med truppen, där individuell teknikutveckling är en del.
  - Vi är väldigt glada för att vi lyckat knyta dessa kompetenta personer till laget, säger Kenneth Johansson, elitansvarig i Önnered.
  Innan aprils slut vill Önnered att A-truppen är spikad.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.