Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Mördad 20-årings släktingar åtalas

I somras sköts en 20-årig man till döds i sin bil i Frölunda. Nu åtalas två av hans nära släktingar. De hade, enligt åklagaren, en kpist med tillhörande ammunition i sin bostad.

Det var den 2 augusti som den unge mannen mördades, sittande inne i et fordon på Grevegårdsvägen i bostadsområdet Tynnered.

En 24-årig kamrat till honom skadades i handen.

Detta var ett av de sex mord i gängmiljöer i Storgöteborg under 2013 som länskriminalen ännu inte lyckats lösa.

Offret betraktades av polisen som ledande i en grupp ungdomar, av vilka många haft brottslighet som sin huvudsakliga sysselsättning.

Konstellationen påstås också ha tagit del av den större konflikt som i fjol resulterade i ett stort antal skjutningar i stan.

Den 5 december, vid en razzia mot flera lägenheter, påträffades ett automatvapen och en mängd patroner. Dessa föremål kan, enligt åklagare Ulrika Åberg, kopplas till två av den avlidne 20-åringens anhöriga – en man och en kvinna.

Båda beskylls dessutom för att i sin ägo ha haft varsin tårgasanordning.

Om paret skaffat vapnen för att skydda sig, eller om man planerade att hämnas det som 20-åringen, råkade ut för är oklart.

Stämningsansökan i övrigt innehåller också en serie av hälerier.

Bland annat påstås den misstänkte mannen – i något fall tillsammans med två kompisar – ha handskats med stöldgods i form av en exklusiv bil, en Audi Avant (värd 700 000 kronor), en motorcykel, en Ipad, en dator och två kapmaskiner.

De åtalades medger en delar av det som de anklagas för och förnekar resten.

Mest läst