Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Mördad överfallen även tidigare

Den 24-åring som blev överfallen och dödad vid en bankomat på Hisingen i helgen beskrivs av vännerna som snäll och ödmjuk. Nu fylls hans sidor på Bilddagboken och Facebook av hälsningar.

Den mördade mannen var aktiv på sociala medier som Bilddagboken och Facebook, och hans sidor där fylls nu av ledsna och upprörda kommentarer från vänner och bekanta.

Går man bakåt i tiden på hans sida på Bilddagboken berättar 24-åringen själv om hur han blivit överfallen en gång tidigare, så sent som i november förra året. Enligt mannens berättelse ska han ha blivit överfallen och rånad en lördagsnatt på väg hem från spårvagnen. Han ska då ha fått ett ordentligt knivsår på låret, och mannen fick köras med ambulans till sjukhus där han opererades.

Om det misstänks finnas något samband mellan det överfallet och det som skedde i lördags kväll, då mannen avled av sina skador, vill polisens presstalesman Pia Goksöyr inte gå ut med.

– Det pågår en förundersökning och jag kan inte kommentera den, säger hon.

Under söndagseftermiddagen greps en 18-årig man och något senare ytterligare tre personer, två killar i 15-årsåldern och en kille som är 16 år. De anhölls senare misstänkta för mordet.

De var ett gäng på sammanlagt fem personer som misstänks ha bragt 24-åringen om livet, men någon femte person är ännu inte gripen.

– Det har inte skett några gripanden under dagen, men vi arbetar för fullt, säger Pia Goksöyr.

Alla de gripna är bosatta i området och kända av polisen sedan tidigare.

- Vi har även anträffat mordvapnet, utomhus i närheten av brottsplatsen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

På söndagskvällen brann ljus vid mordplatsen och vänner till 24-åringen lade dit blommor och minnessaker för att hedra honom.

- Vi är ledsna, förbannade, man känner sig tom, säger en av vännerna och beskriver 24-åringen som en snäll och ödmjuk person som ville sprida glädje.

Personal från kyrkan fanns på plats för att svara på frågor och finnas till hands. Många förbipasserande stannade till vid platsen och undrade vad som hänt.

Offret - en 24-årig man som var i sällskap med tre kamrater - stod vid 23-tiden på lördagskvällen vid bankomaten på Länsmanstorget för att ta ut pengar. Plötsligt attackerades han av två killar ur ett gäng om fem.

Enligt offrets kamrater var överfallet helt oprovocerat. Killarna i de båda sällskapen kände inte varandra.

24-åringen blev nedputtad på marken och slagen.

Han lyckades dock resa sig och flydde tillsammans med sina kamrater. De sprang från torget nedför backen till hållplatsen på Temperaturgatan där de hoppade på en spårvagn in mot centrum.

Först ombord på spårvagnen insåg offret och hans kamrater att han blivit knivskuren. En av kamraterna ringde polis och ambulans.

Klockan var då 23.16.

Flera polispatruller skickades till spårvagnshållplatsen vid Mildvädersgatan där mannen då segnat ned och möts av ambulans.

24-åringen fördes till Sahlgrenska sjukhuset där han omedelbart fördes in till operation. Hans liv gick dock inte att rädda. Han avled 07.05 på söndagsmorgonen. Hans föräldrar hade då kommit till sjukhuset.

Medan offret fördes till sjukhus hörde polisen hans kamrater och andra vittnen.

Brottsplatsen spärrades av för att undersökas av polisens tekniker. Avspärrningen hävdes efter några timmar.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen som gjort iakttagelser vid Länsmanstorget vid den aktuella tidpunkten. Polisens presstalesman Thomas Fuxborg betonar att offret aldrig haft med polisen att göra.

Bild - 2
Mest läst