Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Marcus Lindblom och kompisen Filip Andersson fick sällskap under fisketuren. Kanske var det en späckhuggare.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Möjlig späckhuggare siktad utanför Tjörn

  Två fiskande vänner fick oväntat besök när en svart fena plötsligt närmade sig. – Den gick rakt mot båten. Riktigt läskigt var det, berättar de.

  Det var under lördag eftermiddag som vännerna Filip Andersson, 26 och Marcus Lindblom, 27 var ute och fiskade utanför Hätteberget, väster om Marstrand och söder om Tjörn, när de upptäckte att de inte var ensamma. Plötsligt såg de något på håll som de trodde var en tumlare men när den kom närmare blev det tydligt att den var alldeles för stor.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Den gick rakt mot båten. Riktigt läskigt var det. Båten är ganska liten så man kände sig inte jättesäker, säger Filip Andersson.

  Läs också: Nu klarnar det om "späckhuggaren"

  Läs också: Späckhuggare siktade utanför Smögen

  Både Filip och Marcus är relativt säkra på att det handlar om en späckhuggare. Även om det inte fångades på bild tyckte de sig kunna se de karaktäristiska vita fläckarna.

  Djuret började därefter cirkulera båten med att avstånd av bara ett par meter.

  – Det var konstigt att han var ensam. Kanske störde han sig på oss. Vi hade precis släppt tillbaka en liten sej som låg på ytan bara en meter från båten, så jag fick panik över att han skulle hoppa och ta den. Han hade vält båten väldigt lätt, säger FIlip Andersson.

  Filip och Marcus bestämde sig för att åka därifrån och medan de gasade från platsen följde djuret efter dem innan de lyckas dra ifrån.

  Förra veckan siktades flera späckhuggare vid ungefär samma plats. Om det handlat om späckhuggare även den här gången är ännu oklart. Läsare med insikt uppmanas höra av sig till Göteborgs-Posten.