Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skansens nyaste tradition - drop in-bröllop - startade som ett evenemang i anslutning till kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel Westling 2010 och lockade i år 440 par. Nästa år blir det drop in-bröllop den 11 juni.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Många drop in-gifte sig på Skansen

I år gifte sig 440 par på Skansens drop-in-bröllop i Stockholm - på samma dag som prins Carl Philips och Sofia. Den årliga traditionen startade i samband med att kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel 2010.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bland paren som vigdes i sommarsolen valde 74 kyrklig vigsel och 336 borgerlig vigsel. Antalet är något lägre än förra året, då 463 par valde att gifta sig obokat på Skansen, men betydligt fler än premiäråret då 252 par vigdes.

-Prinsbröllopet har ju satt bröllop över huvud taget i fokus, så det kan hända att det bidragit till att folk velat gifta sig. Å andra sidan tror jag att den kalla våren har gjort att folk inte riktigt vågat bestämma sig för ett utomhusbröllop, som ju detta är, förrän rätt sent, säger Cecilia Törnqvist på Skansens kommunikationsavdelning.