Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Målvaktsbråk i Norge - "Får se till att utnyttja det"

Ett målvaktsbråk i Norge kan bli Sveriges lycka i OS-kvalet i fotboll. Veteranen Ingrid Hjelmseth är petad - till förmån för en ytterst orutinerad trio. -Man tror sig kanske veta vad det innebär, men det är någonting helt annat när man väl står där, säger Lotta Schelin.

Från förbundshåll heter det att 35-åriga Hjelmseth inte är helt återställd från skada och själv har tackat nej till spel i OS-kvalet i Rotterdam.

Men Hjelmseth själv, som har dubbla EM-silver och 100 landskamper på meritlistan, menar att hon är frisk och aldrig sagt att hon inte kan spela.

-Det är tråkigt att det framställs som om jag själv har tagit beslutet att jag inte ska vara med, för så är det inte. Det är de som har bestämt att jag inte ska vara med, säger Hjelmseth till norska TV2.

"Alltid skillnad"

I stället har Norges nye förbundskapten Roger Finjord valt att ta med LSK Kvinners snart 20-åriga målvakt Cecilie Fiskerstrand - som tidigare gjort sex landskamper - och den landslagsdebuterande duon Kristine Nøstmo, Trondheim, och Josefine Ervik, Vålerenga.

Sverige möter Norge i den första av tre matcher i OS-kvalturneringen.

-Det är klart att det alltid är skillnad när man har lite rutin, säger Lotta Schelin. -Samtidigt som det säkert är mycket energi och uppenbarligen en duktig målvakt (Fiskerstrand). Jag får väl gå igenom lite och läsa av och se vad hon är för någon typ och hur man ska se till att slå bollarna förbi henne. Vi får se till att utnyttja det som är negativt för dem.

Sverige fulltaligt

Sveriges trupp blev på måndagen fulltalig när de sista spelarna som haft matcher med klubblagen under helgen anslöt. Sist in var Montpelliers Linda Sembrant och Sofia Jakobsson, som även missade måndagens träning i det nederländska solskenet.

Målvakten Hedvig Lindahl, som varit förkyld tidigare i veckan, och mittbacken Nilla Fischer, som spelade 90 minuter med Wolfsburg i helgen men också haft problem med en stukning, vilade från delar av träningen men ska vara redo för spel mot Norge på onsdag.

Tyskland och Frankrike blev OS-klara i och med VM i somras. Vilken nation som får den tredje och sista europeiska platsen avgörs i en kvalturnering i Nederländerna 2-9 mars.

Sverige inleder mot Norge den 2 mars. Därefter väntar match mot Schweiz den 5 mars och Nederländerna den 9 mars.

Endast det främsta laget i gruppen går till OS.

Totalt kommer damernas fotbollsturnering under OS att ha tolv deltagande nationer. Utöver Tyskland och Frankrike är Brasilien, Colombia, Sydafrika, Zimbabwe och Nya Zeeland OS-klara.

Övriga:

Asien: Två platser. Sex lag gör upp i en miniturnering i Osaka i Japan den 29 februari till 9 mars.

Nord- och Centralamerika: Två platser. Åtta lag gör upp i en kvalturnering i Texas den 10-21 februari.

Mest läst