Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Målfest när Rangers slog Dallas: Välbehövligt

Det blev en måltät match på Madison Square Garden i natt när hemmalaget New York Rangers slog besökarna Dallas Stars med 6–2.

Det började knappt två minuter in i första perioden med att Rangers Derek Stepan lade Rangers första mål, framspelad av Rick Nash och Jason Megna.

De tre spelarna angav därmed tonen och mycket riktigt utsågs de senare av hockeysajten nhl.com till matchens bästa spelare. Men innan deras lagkamrater tog vid hann Dallas svenske back, den 23-årige John Klingberg, slinka emellan med ett reduceringsmål för besökarna.

– Det var så löst att jag överreagerade och gick ner och sträckte ut benen och så rörde sig benskydden och pucken gick under, säger Lundqvist till Sportbladet och fortsätter.

– Annars så...jodå. Men jag vill ju hitta tillbaka till spelet jag hade under första en och en halv månaden av grundserien. Då kände jag att jag spelade på min högstanivå. Det är där jag vill ligga och det är där jag behöver ligga också.

Därpå dröjde det dock inte många sekunder innan Rangers åter tog ledningen och första perioden slutade 2–1.

Sedan dundrade man på till hemmapublikens glädje. I tredje perioden satte Viktor Stålberg sitt femte mål för säsongen, framspelad av bland andra Oscar Lindberg, och med drygt sex minuter kvar av matchen lade Jayson Megna Rangers segermål.

Rangers Henrik Lundqvist fick sammanlagt 23 skott mot mål, och släppte in två av dessa.

Även i en annan av nattens sammanlagt åtta NHL-matcher gjorde svenskar avtryck.

I mötet mellan Boston och besökarna Washington inledde svenske André Burakovsky med att 15 minuter in i första perioden lägga 1–0 för Washington. Även i nästa Washingtonmål var en svensk inblandad – Nicklas Bäckström som spelade fram Jevgenij Kuznetsov som lade lagets andra mål. I period nummer tre var det Marcus Johansson som satte Washingtons tredje mål. Matchens slutade 2–3 och Bostons svenske Loui Eriksson satte ett av hemmalagets två mål.

Mest läst