Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

    Carl Bodin Svensk.

    Den här artikeln ingår för dig som är kund.

    Mästerkock blir krögare på Käringön

    På onsdagen kom han tvåa i Sveriges mästerkock, men redan nu har Carl Bodin Svensk spikat framtidsplanerna. Till sommaren driver han restaurang på Käringön utanför Orust.

    Efter den dramatiska mästerkocksfinalen i onsdags tar Carl Bodin Svensk nu nästa kliv i matkarriären – denna gång som krögare. Den 24-årige göteborgaren kommer att driva restaurangen i Simsons prästgård på Käringön utanför Orust.

    Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

    - Att ha sin egen restaurang är såklart en dröm som man har haft väldigt länge. När det gick så bra i Sveriges mästerkock fick man ju såklart vatten på sin kvarn, säger Carl Bodin Svensk.

    Simsons prästgård är en 1800-talsbyggnad belägen i mitten av Käringön utanför Orust. En plats där det bland annat arrangeras bröllop och andra festligheter. Restaurangen kommer att hålla öppet mellan april och september. Sommarens meny är däremot inte spikad.

    - Det blir mat på mitt sätt med mycket närproducerade råvaror. Tanken är att servera en schysst bistromat som inte är så himla dyr, säger Carl Bodin Svensk.

    Till sin hjälp har han haft både Leif Mannerström och Markus Aujalay från mästerkocksjuryn. Båda två har fungerat som bollplank och mentorer till honom.

    - Det blir ett äventyr men jag tror att det kommer att gå skitbra. I värsta fall får jag väl ringa Leif om det kör ihop sig, säger Carl Bodin Svensk och skrattar.

    Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.