Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Lyxvilla såld efter rekordintresse

I somras väckte en villa i Lanesund som lades ut till försäljning stor uppmärksamhet efter att antalet klick på bostadssajten Hemnet skjutit i höjden. Nu är den 200 kvadratmeter stora villan såld.

Villan såldes i slutet av förra året. Enligt P4 väst, som var först med att rapportera om nyheten, såldes den för 10,3 miljoner kronor, skriver Bohusläningen.

– Jag kommenterar inga summor. Men generellt är det inte så vanligt att villor i våra trakter säljs för sådana summor, säger Marika Ström på Svensk fastighetsförmedling.

Det var i slutet av augusti som villan lades ut på bostadssajten Hemnet, med ett utgångspris på 10,9 miljoner kronor. Redan under den första helgen hade den fått mer klick än Zlatan Ibrahimovic villa i Malmö som såldes tidigare under 2015.

– Det var roligt att det väckte så mycket uppmärksamhet. Den helgen var helt galen, säger Marika Ström.

Vad är det som är så speciellt med huset?

– Det är ett helt fantastiskt hus och väldigt genomtänkt med många bra tekniska lösningar. Dessutom har de tidigare ägarna gjort väldigt fina materialval.

Men det tog några månader att få det sålt, vilket inte är ovanligt för villor i den här prisklassen.

– Det tog inte längre tid än vad jag hade räknat med. När det gäller dyrare fastigheter så tar det vanligtvis längre tid. Det är färre som över huvud taget har råd. Men jag tycker ändå att det gick rätt så snabbt.

Vad är det för köpare?

– Det är en dam som självklart blev förälskad i huset, säger Marika Ström.

Mest läst