Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lyxig lammgryta

I|dag finns färskt lammkött året runt. Steken, djurets största styckningsdetalj, är lite lyxig att använda som grytkött, men i gengäld är tillagningstiden kort.

Indisk lammgryta

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För 4 personer

40 minuter

700 g lammstek

1 msk garam masala

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

rapsolja

2 gula lökar

1-2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 tsk torkad, flisad chili

1/2 dl riven ingefära

1 tsk malen kanel

1 tsk malen spiskummin

1 tsk malen koriander

1 msk gurkmeja

vatten

3 dl yoghurt

1 burk kokta kikärter

1 dl cashewnötter

Att äta till:

basmatiris

blandad sallad

|

Gör så här:

1. Tärna köttet med ett par centimeters sida. Krydda med garam masala, salt och svartpeppar och bryn det i panna med enbart rapsolja. Lägg över i en gryta eller kastrull.

2. Skala och skiva den gula löken. Bryn den, gärna i samma fett som köttet, och blanda med köttet. Tillsätt riven vitlök, tomatpuré, flisad chili, färskriven ingefära, kanel, spiskummin, koriander och gurkmeja.

3. Slå på vatten så att det precis täcker och koka upp grytan med lock på. Sänk värmen och sjud i 20 minuter. Blanda i yoghurt, kikärter och nötter. Låt allt bli varmt. Servera med basmatiris och blandad sallad.

Dan Strandqvist