Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
dfsaf

Luther Singh glänste när Gais kryssade

Mittfältsdynamon Dan Keat har debuterat i Gais – och noterat en talang utöver det vanliga.– Han har kvalitéer som inte många i det här landet har, säger nyzeeländaren.

Han pratar om lördagens grönsvarta målskytt, Luther Singh. 19-åringen som stundtals glimrade till under förra säsongen ser ut att kunna ta ännu ett steg i år.

Mot Halmstad var det han som efter en halvtimme fintade i sidled, fick ett skottläge ur dålig vinkel och dunkade på så hårt han kunde. Målvakten i HBK blev möjligen förvånad av farten i skottet, men borde ha gjort bättre än att tappa in bollen i mål.

En knapp kvart senare kvitterade Halmstad genom ett skott i krysset av Alexander Ruud Tveter och det var allt i målväg som bjöds denna kyliga eftermiddag på Valhalla.

– Vi gjorde en del bra saker och en del saker som vi kan göra mycket bättre, men det var ett bra steg på vägen för oss, säger Dan Keat.

Efter en skadefylld vinter är han nu i full träning och gjorde sin första match i går. En halvlek fick dock räcka för nyzeeländaren som ändå hann visa att han kommer bli nyttig på Gais mittfält.

– Jag har bara tränat ordentligt i fyra dagar så jag ligger nog två, tre veckor efter. Men jag har jobbat hårt och det går framåt. Det kanske är tur att försäsongen här är världens längsta, säger han och ler.

Han kom från Falkenberg till Gais och tror att laget har något bra på gång. Inte minst hyllar han dagens unge målskytt.

– Ibland ser man ju vissa killar som… ja, som Luther. Han har kvalitéer som inte många i den här ligan, eller det här landet har. Så det gäller att vi kan hjälpa och leda honom åt rätt håll, säger han om Singh.

– Men vi flera bra nyförvärv också. Som Calle Nyström. Jag skulle bli förvånad om det finns många bättre mittbackar än honom i allsvenskan. Det finns mycket kvalitet i truppen.

Johan Lundgren rullades tidigt av på bår, en första prognos pekar på ett skadat inre ledband, vilket lär innebära några veckors frånvaro.

Mest läst