Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Lundqvist ute efter revansch: Inte nöjda

Lagkapten Joel Lundqvist är redo att ta revansch efter finalförlusten förra året. Motståndare nu är förra årets semifinalsmotståndare. – Vi är taggade och glada över att vara här, säger Lundqvist.

Medan hela spelartruppen och ledarteamet klev av på hotellet i Finland fortsatte resan och måndagseftermiddagen för Joel Lundqvist och Roger Rönnberg. Presskonferens dagen innan CHL-finalen stod på schemat.

– Vi förlorar bara i vår liga, svarade Roger Rönnberg på frågan om hur Frölunda laddat upp.

Däremot sitter Roger Rönnberg i en ganska bra sits med endast nyförvärvet Joey Crabb (kan inte registrerar för finalen) och Lukas Bengtsson (skadad) hemma i Göteborg. Men säker på seger det är inte Rönnberg efter Frölundas svit med tre raka förluster i SHL.

– Det är ett ödmjukt lag som kommer hit. Det är två bra lag som kommer att mötas.

Joel Lundqvist är spelaren som ska leda sitt Frölunda till ett CHL-guld. En medalj som Frölunda som klubb har varit väldigt tydliga med att vinna. Nu är laget på nytt endast 60 minuter från ett guld.

– Vi är taggade och glada över att vara här, vi är dock inte nöjda. Vi är i samma situation som förra året och vill vinna i år, säger Lundqvist.

Vad vet du om er motståndare?

– Det är ett bra lag, bra disciplinerat och spelar strukturerat. Vi måste vara fokuserade men även spela vårt spel.

De tre förlusterna i SHL mot Färjestad, HV71 och Skellefteå tänker inte Roger Rönnberg särskilt mycket på. Frölunda-tränaren väljer istället att fokusera mer på motståndarna, Kärpät.

– Jag tänker inte så mycket på ligan just nu. Vi har en stor tro på vårt lag och vet att vi möter ett väldigt bra lag. Jag skulle säga att det är 50/50 om vilka som vinner.

För Kärpät blir det spel på hemmaplan i finalen. En klar fördel enligt lagkapten Lasse Kukkonen.

– Det blir speciellt att spela inför hemmapubliken. En utsåld final på hemmaplan är något man drömmer om och nu har det blivit verklighet. Det gäller att försöka njuta.

Hos motståndarna är det fortfarande oklart om backen, Joni Pitkanen med 535 NHL-matcher på meritlistan kommer till spel. Pitkanen gjorde comeback i lördags efter två och en halv säsong borta från isen på grund av skada.

– Vi får se. Han spelade för oss i lördags och det handlar om hur kroppen mår. Det kan bli spel för honom, säger Kärpät-tränaren Lauri Marjamaki.

Mest läst