Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
228860h1024.jpg
Joel Lundqvist hoppas få spela med brorsan Henrik i World Cup i höst.

Lundqvist om World Cup: Tufft att ta en tröja

Spel i World Cup tillsammans med brorsan Henrik Lundqvist. Det vore en dröm för Joel Lundqvist - men han tror att chanserna är små: -Det är nog tufft att ta en tröja i det laget.

Rikard Grönborg, som leder Tre Kronor i World Cup, säger i en intervju med TT att han inte stänger dörren för SHL-spelare.

Den 33-årige Frölundakaptenen gör sin bästa SHL-säsong målmässigt i karriären och är med 18 fullträffar bäste svenske målskytt tillsammans med Växjös Richard Gynge.

Med sex VM-turneringar, två guld, och spel i NHL har han all erfarenhet som behövs för exempelvis en roll i en defensiv fjärdekedja.

-Det är klart att man hade velat det. Det är ju lite av den rollen som jag haft i Tre Kronor, säger han.

TT: Känner du dig chanslös?

-Inför OS sade Mårts att jag hade en chans, vilket var jättekul. Men då hade jag ingen bra höst och Jimmie (Ericsson, ende OS-spelaren från SHL) hade en kanonsäsong och kom med. Jag vet inte hur Rikard ser på det.

Joel Lundqvist har aldrig spelat en stor landslagsturnering med tvillingbrorsan Henrik. Senast de spelade ihop, i en turnering i Tjeckien, var för 13 år sedan.

-Vi har inte lyckats tajma ihop, vilket egentligen är rätt konstigt under alla dessa år. När jag har varit med i VM har han gått långt i slutspel, sedan gjorde han något VM innan jag var med.

Just nu ligger dock fokus på returmatchen mot Finland. Lundqvist har vunnit två Finnkamper den här veckan - först med Frölunda i CHL-finalen mot Kärpät och sedan i landskampen i Örebro i torsdags (3-2). Dags att fullborda trippeln:

-Det hade varit skönt att få avsluta på topp. Det har varit en positiv vecka.

Mest läst