Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tb02c3ae

Lundqvist efter segern: Inte längre sämst i familjen

Joel Lundqvist draftades 137 val före sin tvillingbror Henrik under 2000. Därefter har han fått stå i skuggan av sin bror. Under kvartsfinalsserien mot Djurgården fick han höra ramsan: "Sämst i familjen". Så hur känns det att ha slagit ut Djurgården Joel?– Haha, det känns bra, nu är jag kanske inte sämst längre, säger han och skrattar.

Han sågs ofta som den stora talangen av de två tvillingarna men medan Henrik Lundqvist är firad NHL-stjärna i New York Rangers har Joel Lundqvist fått "nöja" sig med att vara lagkapten i Frölunda. För 16 år sedan draftades de två tvillingarna och Joel blev då vald 137 val före Henrik.

Ramsan som Joel fick höra nådde självklart över till USA.

– Ja, ha ha, jag hörde om det där. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det var rätt roligt. Fast det beror allt på vad vi tävlar i, sa Henke till Sportbladet.

Efter 5-1 mot Djurgården under torsdagen och avancemang till semifinalen för Frölunda med 4-1 i matcher var det en nöjd lagkapten. Joel Lundqvist som i matchen satte dit 4-1-pucken.

– Jag är väl inte sämst i familjen längre ... inte på att göra mål i alla fall. Det är alltid något, man får försöka greppa ljusglimtarna, säger Joel och skrattar.

Mest läst