Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

627895.jpg

Lundqvist bröt käken

Joel Lundqvist blir borta 4-6 veckor, röntgen visar en käkfraktur. - Just nu orkar jag inte säga något, jag känner bara tomhet, hälsar Frölundas lagkapten.

Det var ett sargat Frölunda som tränade dagens efter segern mot Modo.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det var lite isblåsor och stygn som det ska vara emellanåt. Lite oftare kanske, konstaterade Kenta Johansson.

Men de flesta var där. Den omtumlade Frederik Andersen smög in på isen efter halva träningen och tränare Johansson trodde nog att han skulle kunna vara med mot Linköping på lördagskvällen.

Värre då med lagkapten Joel Lundqvist som fick en armbåge på käken i matchen mot Modo, med fraktur och operation som följd. Om det vill sig illa är han inte tillbaka förrän efter jul.

- Det var smolk i glädjebägaren, sa Kenta Johansson.

Synd om Joel, skadedrabbad länge för att sedan komma tillbaka med besked, lagets bäste och en stor härförare så här långt på säsongen, nominerad till guldpucken och uttagen i landslaget igen.

- Det är jättetråkigt, så som han har jobbat. Seriösare kille får du leta efter, nu när han varit frisk har han visat sitt rätta jag, sa Kenta och såg själv rätt bedrövad ut.

Någon förstärkning av truppen är inte aktuell, en match kvar före landslagsuppehållet och Frölunda sitter nöjd och ger juniorerna en chans att fylla luckorna. Främst nästa vecka när klubben har fem man borta på landslagsuppdrag och dessutom Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes på skadelistan.

- Det är kul för spelarna att komma ut och spela i landslaget, det är en ära och jag får ta det även om jag skulle vilja ha hela truppen tillgänglig på träningarna, naturligtvis. Men om jag tänker så är jag väldigt egoistisk. Eftersom det saknas spelare är det svårt att träna taktiska, tekniska grejer nästa vecka. Det blir hård konditionsträning, framför allt i början, sa Kenta Johansson.

Scandinavium lördag 18.30.

Läget i lagen

Frölunda

Joel Lundqvist borta upp till sex veckor. Robin Lindqvist (två stygn i läppen) och Johan Sundström (sex stygn i pannan) körde för fullt på fredagens träning. Frederik Andersen kände sig bättre, men tillbringade mest tid med målvaktstränare Michael Andreasson. Joel Lundqvist var inte med utan fick sin käke röntgad. Henrik Tömmernes pratar fortfarande med mungipen.

Linköping

Carl Söderberg fortfarande skadad.

Övriga matcher

HV71–Brynäs lördag 16.00

Färjestad–Modo lördag 16.00

Djurgården–Timrå lördag 16.00

Skellefteå–Växjö lördag 16.00

Luleå–AIK lördag 18.30.

Mest läst