Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
b

Lundh avgjorde för Färjestad

Drygt tre minuter in i den andra förlängningsperioden avgjorde Färjestads Patrik Lundh första semifinalen mot Brynäs.

Färjestad vann 3–2 i en match som var underhållande, chansrik och tempostark.

För att vara en SM-semifinal var matchen mellan Brynäs och Färjestad relativt snäll. Några smågruff, men inte mycket gnäll, i stället tempofyllt och ganska chansrikt.

Brynäs såg ut att ta över matchen i andra perioden, då kontrade Färjestad in 2–1, Stefan Meyer missade först ett friläge men vallade sedan in pucken via ryggen på hemmamålvakten Niklas Svedberg från en position bakom förlängda mållinjen, hans andra mål i matchen.

Nihlstorp skadad

Färjestads målvakt Cristopher Nihlstorp tvingades utgå i början av sista perioden. Efter en blockering fick han Sebastian Wännströms klubbspets i ena ögat och det syntes direkt att han hade rejält ont och han fick ledas av isen.

Nihlstorp fördes direkt till sjukhus för kontroll. De första rapporterna var positiva, han hade inga problem med synen men hornhinnan var lite uppskrapad.

Ouppvärmde Fredrik Petterson-Wentzel hade en otacksam uppgift, men klarade det bra, Daniel Widings skott för 2–2 var riktigt bra. Brynäs pressade sedan på resten av sista ordinarie perioden för att avgöra men närmare än Johan Larssons stolpskott med halvminuten kvar kom inte Brynäs.

Även i den första förlängningsperioden hade Brynäs ett stolpskott, Jakob Silfverberg. På returen såg Calle Järnkrok ut att kunna slå in pucken men Petterson-Wentzel kastade sig som en fotbollsmålvakt och räddade med klubban.

Missade straff

Att perioden blev mållös så pass länge var egentligen en gåta. Det bjöds på riktig svängdörrshockey med riktigt heta chanser åt båda håll.

Brynäs målvakt Niklas Svedberg revancherade sig också i förlängningen när han efter 18.18 räddade en straff från Patrik Lundh, sedan Christian Berglund blivit nerdragen i friläge.

Lundh fick sin revansch 3,23 in i den andra förlängningsperioden. Efter en rörig situation kom han loss med pucken och kunde lyfta in den i öppet mål.

Mest läst