Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  GP:s videoreporter Per-Olof Stjärnered dansade med kameran på axeln.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lunchdiskot har nått Göteborg

  Edith Piaf och Mungo Jerry i funktakt i Victoriapassagen - en onsdag klockan 12. Det betyder Lunch Beat, disco i det fria för alla lunchlediga göteborgare.

  - Fantastiskt kul, säger Gustaf Josefsson, 28. Jag var på lunch beat i Stockholm i våras och såg på Facebook att det skulle komma till Göteborg så jag stack naturligtvis hit.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Jag älskar att dansa, det är mycket roligare än att gå och träna. Man träffar en massa folk, det är oerhört socialt.

  Några sekunder efter tolvslaget dånade musiken igång under byggnadsställningarna i Victoriapassagen i centrala Göteborg. Discjockeyn Emilio Brandao körde funky beats med en mix av alla möjliga och omöjliga artister från mitten på 1900-talet till förra veckan.

  - Det kom 70 förra veckan och nu hade vi 150 förtidsanmälda, säger arrangören John Areblad, till vardags reklamfilmproducent.

  - När det här startade i Stockholm för ett år sedan var det 14 pers i ett garage, nu är det 1 000 i Kulturhuset.

  Hittills har det blivit Victoriapassagen i Göteborg, tack vare ägarna Christer Harling och Judy Larsson, men Areblad hoppas kunna fortsätta på Konsthallen, Röhsska och så småningom nya Posthotellet.

  Anna Grzelec som jobbar i närheten av Victoriapassagen tycker lunchdisco är det perfekta avbrottet under en lång arbetsdag.

  - Vilken energi man får, det är ju bättre än sex. Eller lika bra.

  Ett antal medelålders herrar verkade dock inte övertygade om den saken, de vände när de såg folkhavet i Victoriapassagen

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.