Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Loreen tar stöd av mamma - landar i Baku i natt

Rösten är sliten och den svenska sångerskan har jobbat stenhårt sedan hon landade I Azerbajdzjan. Men Loreen har ett ess i rockärmen - nu kommer mamma till Baku.

På onsdagen repade Loreen i Bakus Kristallhall. Efter inledande krångel har den svenska delegationen nu fått ordning på Loreens nummer och den svenska sångerskan tillhör favoriterna inför torsdagens semifinal. Men hon är sliten. På en dryg vecka har hon gjort sextiotalet intervjuer och dessutom hunnit med att dyka upp på diverse offentliga tillställningar. Det tuffa schemat tär.

-Det var några fel här och där. Det är ett sånt stök innan och det är så djävla viktigt att vara avskärmad när man ska göra en sån här grej så att man kan skapa en stämning. Jag försöker skydda mig själv, säger Loreen till TT Spektra direkt efter repetitionen.

Mamma avdramatiserar

För att klara trycket tar Loreen till det äldsta tricket i boken: mamma. Hennes mor Choumicha Talhaoui-Hansson landar i Baku natten till torsdagen, den dag då Loreens semifinal avgörs.

TT Spektra: Varför kommer din mamma ner?

-Varför? Jag behöver henne. Hon tar ner mig på jorden och balanserar upp mig väldigt bra. Vi har en väldigt fin relation. Hon är min bästa vän och alla vill ha sin bästa vän nära. Min mamma är bra på att avdramatisera.

TT Spektra: Vad kommer ni att göra i Baku?

-Det är bara skönt att ha henne omkring sig. Det är skönt att ha henne med i mitt crew. Hon är en väldigt stark kvinna. I bland kan jag kötta på så det bara skriker om det i onödan och då är hon bra på att säga åt mig att ta det lugnt.

TT Spektra: Hur förbereder du dig inför torsdagen?

-Jag kommer att gå hem och sova. Vila och prata toklite.
Mest läst