Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Melodifestivalfinalen
Loreen och döva barn från Manilla-skolan tillsammans med klasser från Adolf Fredrik framför "Euphoria" i Friends Arena i Solna.

Loreen på scen med teckenspråkskör

En Eurovision-vinnare, en barnkör och dövtolkning i massformat. Så ser det ut när "Euphoria" gör comeback i Melodifestivalens final. Med sig på scenen har Loreen elever från Adolf Fredriks musikklasser och Manillaskolan.

Traditionen bjuder att det föregående årets segrare gästar Melodifestivalen med en nyskriven version av sin vinnarlåt. Loreen är inget undantag och i kväll får tv-publiken se henne framföra "Euphoria" med en ganska okonventionell kör. För med sig upp scenen har Loreen elever från Adolf Fredriks musikklasser och Manillaskolan, en skola för barn och ungdomar som är döva eller har nedsatt hörsel.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tolkar på teckenspråk

Barnen från Adolf Fredriks musikklasser öppnar låten och ett 70-tal barn och ungdomar från Manillaskolan teckentolkar "Euphoria" live inför den stora publiken i Friends Arena.

-Det första jag tänkte när jag visste att jag skulle performa någonting var att jag inte ville att det skulle bli en egogrej. Det har varit så otroligt mycket fokus på mig. Barn är fantastiska, jag tycker att de har någonting att lära oss, så jag funderade på vad jag kunde skapa med dem, säger Loreen när TT Spektra träffar henne efter fredagens genrep.

En av de elever från Manillaskolan som uppträder med Loreen är Elias Tebibel. Även om han aldrig har hört "Euphoria" vet han vad det är han vill förmedla när han framför låten på Melodifestivalens scen.

-Jag kan läsa texten och då kan jag känna att det här vill jag bara köra, jag vill ge publiken någonting, säger han.

TT Spektra: Vad är det du vill ge publiken?

-Jag tror att det är kärlek och lycka som jag känner. Att alla ska få känna sig lyckliga i sina liv.

Mest läst