Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bild - 1
Loreen prövar scenen i Baku.

Loreen framme i Baku

Resan gick fint. Repet var bra. Arenan perfekt. Ändå är Loreen inte helt nöjd efter sin första dag i Baku.

Alltid är det nåt som stör. Som retar humöret eller påverkar numret. För Loreen som gjorde sin första repetition i Baku på onsdagseftermiddagen blev det en trist överraskning när hon insåg att den fallande snön, numrets clou i Globen, inte får användas i nybyggda Crystal Hall.

- De hinner inte borsta bort alla "snöflingor" från scenen innan det är dags för nästa artist och då kan de inte garantera säkerheten, förklarar Loreen på en knagglig telefon från hotellet i centrala Baku.

Men det är ju Georgien, det skiter väl vi i?

- (skratt) Jo, i och för sig, men det skulle se illa ut om han halkade på grund av mig.

På det klipp från Loreens repetition som snabbt lades ut på Youtube ser man i stället en stjärnhimmel i form av led-lampor. Det verkade fungera helt okej, men Loreen är inte nöjd.

- Nej, jag har redan lite andra planer.

Nämligen?

- Det tänker jag inte avslöja, det får vara hemligt ett tag till.

Enligt spelfirman Betsson är Loreen Eurovisions största segerkandidat sedan norrmannen Alexander Rybak sopade banan med resten av Europa. Det är dock inget som Loreen tänker särskilt mycket på.

- Jag såg det där, och det är ju kul såklart, men till sist handlar det om folkets tycke och smak. Inte vad bettingfirmorna tror.

Efter sin repetition fick Loreen också en försmak av den galna tillställning som en presskonferens under Eurovision snabbt kan utvecklas till.

- (skratt) Jo det var lite hetsigt, framför allt var det så extremt mycket folk där, helt otroligt.

Någon fråga som överraskade dig lite extra?

- Det var en person som bad mig sjunga mitt bidrag från förra året, My heart is refusing me. Den såg man inte riktigt komma …

Bild - 2
Loreen prövar scenen i Baku.
Mest läst