Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Nytt alternativ till söndagsaktivitet när Totale håller öppet framöver Bild: Totale

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Veckans spaningar: pizzafest, ny kvarterskrog och en vinterträdgård

  Influencervänlig salongskedja öppnar i stan, välkommet tillskott på listan över söndagsöppna krogar, ännu en ny restaurang till Vasagatan, julmarknader överallt och en fristad för den som vill fly bort från dem. Två Dagar informerar om vad som är på gång i stan.

  Känd från Instagram

  Kungsgatan 38

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Bild: Creative Headz

  Följer du en Stockholmsbaserad influencer på Instagram så har du med stor sannolikhet stött på ett frisörbesök till salongskedjan Creative Headz. De har varit duktiga på att marknadsföra sig i sociala medier och känns igen på sin lite rockiga stil och loggan som består av en dödskalle. Nu på lördag öppnar den första salongen i Göteborg, vilket blir den åttonde i ordningen för systrarna Akgun, den första slog upp dörrarna 2004.

  Söndagsöppet på Totale

  Kristinelundsgatan 3

  Bild: Totale

  Har du också varit ute och letat restauranger en söndag? Trots många nya satsningar på stans uteliv är det förvånansvärt få krogar som håller öppet under en av de två dagar då de flesta av oss är lediga. Hittills har Totale varit en av de stängda, men från och med nu blir det ändring på det. Från klockan 14 är det pizzasöndag varje söndag, med vedugnsbakade pizzor, ost, chark och bloody maries. Kul, tycker vi!

  LÄS MER: Krogkollen: Totale

  Ny kvarters­krog till Vasa

  Vasagatan 32

  Bild: Julia's Restaurang & Bar

  Ännu en krog till Vasa­gatan, den tredje på kort tid. För snart öppnar Julia’s Restaurang & Bar vägg i vägg med nya restaurangen Grano, som precis slog upp dörrarna. Tanken är att det ska vara en familjär kvarterskrog, med inspiration från det ­italienska och grekiska köket. Menyn ligger redan ute på hemsidan och innehåller mycket riktigt allt från souvlaki till carbonara till söta revben. Siktar på att kunna öppna i mitten av december.

  LÄS MER: Två nya restauranger öppnar på Vasagatan

  Tillflykt i julstressen

  Trädgårdsföreningen

  Från och med lördag och fram till 6 januari kan man ta del av installationen ”Vinterträdgård” i Palmhuset, som faktiskt fyllde 140 år i måndags. Ett stenkast från butiker och julshoppingshets finns där en oas bland barrträd, julrosor, amaryllis, azalea och mossa. När dagsljuset tar slut, det vill säga alldeles för tidigt, tänds tusentals små ljuspunkter upp i växthuset.

  LÄS MER: Se ner på Göteborg

  Julmarknader överallt

  Göteborg

  Bild: Fredrik Sandberg / TT

  Nu är de i gång, julmarknaderna. Just denna helgen är det dags för HDK:s årliga marknad. Där säljs unika och egentillverkade konst- och designföremål av studenter vid högskolan. Gamlestadens marknad kör julloppis, och Röda Sten Konsthall marknad med design- och konsthantverk. Sen finns de marknader som kommer vara återkommande fram till jul: bland annat julversionen av Lindholmen street food market, i Kronhuset och på Kronhusgården och i Haga.

  LÄS MER: Här är guldkornen bland årets julmarknader

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.