Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/15

Skynda, fynda - halva priset på solresor

Har du fortfarande semesterdagar att ta ut? Då kan du göra ett ordentligt klipp om du bokar en resa till värmen i augusti eller september.

Nu är de allra flesta svenskar tillbaka på jobbet och sommarsemestern är över för i år. Resebolagen har dock flygstolar att fylla och samarbetshotellen på resedestinationerna har rum och restauranger som väntar. Därför är priserna bara hälften i jämförelse med juli och vinnaren är just du som kund som kan välja och vraka var du vill åka för en spottstyver. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är fyndläge på många ställen, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på resebyrån Ticket, till Dina Pengar och fortsätter:

– Det är just den här tiden nu när skolorna börjar som man kan fynda resor igen. Det är lite tillgång och efterfrågan. Nu är det fortfarande stor kapacitet och många hotell och flyg som ska fyllas. Men det är färre som kan åka, och då blir det så att priserna faller helt enkelt.

För den ressugne så är det de större flygplatserna i Malmö, Göteborg och Stockholm som de flesta rabatterade avfärderna lyfter ifrån och allra billigast blir det om man väljer att endast boka en flygstol utan hotell eller mat på plats. Men det gäller att boka sol- och badresan nu för i oktober, i samband med höstlov, stiger priserna igen.

– Man ska passa på om man hittar ett bra pris som känns rimligt. Men det är ett fyndläge, så man kan välja och vraka på lite olika ställen, säger Karin Starkman Ahlstedt till Dina Pengar.

Se bildspelet ovan för att ta del av några reseerbjudanden. Källa: Ticket.se och priserna avser charterresor.

Mest läst