Vild smak av höst

ANNONS
|

- Jag glömmer aldrig första gången jag var med och jagade vildsvin. Snön låg och vildsvinen kom springande, så det kändes mer som om det var jag som var jagad, säger Mathias Silversved, köksmästare på Bjertorps slott.

Han ryser till medan han berättar och tillägger att han i alla fall inte blev avskräckt. Mathias jagar fortfarande då och då om han får tillfälle.

- Nu har jag familj så det blir inte så ofta, men å andra sidan får jag ta hand om resultatet desto oftare här i köket, säger Mathias och visar upp ett nyslaktat vildsvin på 40 kilo.

ANNONS

LÄS RESTEN AV TEXTEN I LÖRDAGENS TVÅ DAGAR.

Recept av Steve Rowe och Mathias Silversved

Ugnsrostad vaktel med pumparavioli och rosmarinreduktion

Pastadeg

Pumpafyllning

Vakteln

Rosmarinreduktion

Pastadegen

Fyllningen

Raviolin

Vakteln

Rosmarinreduktionen

Ört- och vitlöksspäckat vildsvin med glaserade rödbetor, savoy- och baconragu, ölsky och potatisfondant

Tips!

Potatisfondant

Glaserade rödbetor

Ölsky

Savoy- och baconragu

Vildsvinet

Potatisfondanten

Rödbetorna

Ölskyn

Ragun

Grillad hjortinnerfilé med timjansky, svampkompott och kantarell- och tryffelrisotto

Timjansky

Kantarell- och tryffelrisotto

Svampkompott

Timjanskyn

Risotton

Kompotten

ANNONS