- Jag glömmer aldrig första gången jag var med och jagade vildsvin. Snön låg och vildsvinen kom springande, så det kändes mer som om det var jag som var jagad, säger Mathias Silversved, köksmästare på Bjertorps slott.
Han ryser till medan han berättar och tillägger att han i alla fall inte blev avskräckt. Mathias jagar fortfarande då och då om han får tillfälle.
- Nu har jag familj så det blir inte så ofta, men å andra sidan får jag ta hand om resultatet desto oftare här i köket, säger Mathias och visar upp ett nyslaktat vildsvin på 40 kilo.
ANNONS
LÄS RESTEN AV TEXTEN I LÖRDAGENS TVÅ DAGAR.
Recept av Steve Rowe och Mathias Silversved
Ugnsrostad vaktel med pumparavioli och rosmarinreduktion
Pastadeg
Pumpafyllning
Vakteln
Rosmarinreduktion
Pastadegen
Fyllningen
Raviolin
Vakteln
Rosmarinreduktionen
Ört- och vitlöksspäckat vildsvin med glaserade rödbetor, savoy- och baconragu, ölsky och potatisfondant
Tips!
Potatisfondant
Glaserade rödbetor
Ölsky
Savoy- och baconragu
Vildsvinet
Potatisfondanten
Rödbetorna
Ölskyn
Ragun
Grillad hjortinnerfilé med timjansky, svampkompott och kantarell- och tryffelrisotto
Timjansky
Kantarell- och tryffelrisotto
Svampkompott
Timjanskyn
Risotton
Kompotten