Stekt torsk med remouladsås
För 4 personer, 25 minuter
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till remouladsåsen:
1 dl inlagda pickelsgrönsaker
1 1/2 msk inlagd kapris
1 tsk lag från kaprisburken
2 dl crème fraiche, gärna lätt
1 dl majonnäs, gärna lätt
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk curry
1/2 tsk torkad dragon
1 msk hackad gräslök
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad
gurka
citron
Gör så här:
1. Hacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med dragon, curry, gräslök, kaprislag, vinäger, salt och vitpeppar.
2. Salta, peppra och panera fisken i ordningen: vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i medelvarm panna i lika delar smör och olja, cirka två minuter per sida, något längre om fisken är grov. Den ska få en frasig yta utan att bränna, vilket kräver att man steker i omgångar och stannar kvar vid spisen och håller koll.
3. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt. Remouladsås, blandade blad, gurka, citron och kokt potatis är bästa tillbehören.