Fyllningen innehåller epazote, en mexikansk ört. Hittar du den inte kan du hoppa över den eller experimentera med andra örter. Allra bäst blir dessa tacos med mexikansk mild färskost. Hittar du inte det kan du ersätta med fetaost.
Svampfyllning
½ gul lök
400 g portabello
800 g champinjoner
150 g bladspenat
100 g majs
10 g epazote
olja
salt
Friterade lökringar
1 silverlök
2 dl öl
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt
olja till fritering
Salsa
2 tomater
1 tomatillo
1 chili de arbol
2 jalapeño
¼ silverlök
1 vitlöksklyfta
20 g koriander
salt
färskost
Fyllning: Skiva lök och svamp, stek i panna med olja på hög värme tills det fått fin färg och svampen har krympt ordentligt i storlek. Tillsätt bladspenat, majs och epazote. Smaka av med salt.
Lökringar: Skala och skiva löken i 5 mm tjocka skivor, separera löklagren från varandra så att du får lökringar. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver, tillsätt ägg. Vispa i öl tills du får en fin frityrsmetskonsistens (ungefär som filmjölk). Doppa lökringarna en och en i frityrsmeten och fritera i olja på ca 200 grader tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Salsa: Rosta tomater, tomatillo, lök, vitlök och chili i en torr stekpanna tills de fått ordentligt med färg. Lägg allt i en mixer tillsammans med koriander och salt. Mixa till en salsa.
Lägg svampfyllning på en tortilla, toppa med salsa, en friterad lökring och färskost.
Gör dina tacos en och en och ät genast.
Fler recept:
Rare beef taco med sotad vårlökscrema och hot sauce
Little Meats Jalapeños en Escabeche