Tacos de Hongos

ANNONS
|

Fyllningen innehåller epazote, en mexikansk ört. Hittar du den inte kan du hoppa över den eller experimentera med andra örter. Allra bäst blir dessa tacos med mexikansk mild färskost. Hittar du inte det kan du ersätta med fetaost.

Svampfyllning

½ gul lök

400 g portabello

800 g champinjoner

150 g bladspenat

100 g majs

10 g epazote

olja

salt

Friterade lökringar

1 silverlök

2 dl öl

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

salt

olja till fritering

Salsa

2 tomater

1 tomatillo

1 chili de arbol

2 jalapeño

¼ silverlök

1 vitlöksklyfta

20 g koriander

salt

ANNONS

färskost

Fyllning: Skiva lök och svamp, stek i panna med olja på hög värme tills det fått fin färg och svampen har krympt ordentligt i storlek. Tillsätt bladspenat, majs och epazote. Smaka av med salt.

Lökringar: Skala och skiva löken i 5 mm tjocka skivor, separera löklagren från varandra så att du får lökringar. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver, tillsätt ägg. Vispa i öl tills du får en fin frityrsmetskonsistens (ungefär som filmjölk). Doppa lökringarna en och en i frityrsmeten och fritera i olja på ca 200 grader tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Salsa: Rosta tomater, tomatillo, lök, vitlök och chili i en torr stekpanna tills de fått ordentligt med färg. Lägg allt i en mixer tillsammans med koriander och salt. Mixa till en salsa.

Lägg svampfyllning på en tortilla, toppa med salsa, en friterad lökring och färskost.

Gör dina tacos en och en och ät genast.

Fler recept:

Rare beef taco med sotad vårlökscrema och hot sauce

Little Meats Jalapeños en Escabeche

Mexikanska Monarkins majstortillas

ANNONS