Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Satsar vidare. Niclas Yngvesson och Gustav Knutsson från restaurang Bhoga expanderar verksamheten och öppnar under våren upp den nya restaurangen The Publican på Parkgatan bakom Gamla Ullevi i Göteborg.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Succékrogen Bhoga får ny systerrestaurang

  Krögarna bakom succérestaurangen Bhoga i Göteborg expanderar sin verksamhet i Göteborg.Den 1 maj öppnar restaurangen The Publican vid Gamla Ullevi. En restaurang med plats för 120 matgäster.– Vi kommer inrikta oss på en heldagsverksamhet med frukost, lunch och förhoppningsvis i ett senare skede även för göteborgare under kvällstid, säger krögaren Gustav Knutsson.

  Michelinstjärnebelönade restaurang Bhoga på Norra Hamngatan i Göteborg får en systerkrog.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Den nya restaurangen kommer att heta The Publican och öppnar upp i bottenplanet i ett nybyggt elvavåningshus på Parkgatan bakom Gamla Ullevi den 1 maj.

  Restaurangen kommer inledningsvis att rikta sig till företag och människor som arbetar i och omkring den nya fastigheten.

  – Om man jämför med Bhoga kommer vi mer att inrikta oss på en heldagsverksamhet med frukost från klockan sju på morgonen och luncher. Kvällstid kommer vi främst hålla öppet för bokade sällskap, säger Gustav Knutsson.

  När det gäller maten kommer gäster som besökt Bhoga att kunna känna igen sig.

  – Vi kommer att ha samma inriktning som tidigare med närproducerad västsvensk mat, men det här handlar om en större restaurang med 120 sittplatser och det kommer inte vara en á la carte restaurang, säger Gustav Knutsson.

  På sikt hoppas dock The Publican ändå kunna vara en restaurang som kan hålla öppet för spontanbesök för vanliga göteborgare även kvällstid.

  – Så småningom hoppas vi att vi kan utveckla restaurangen, men nu under våren kommer vi främst att inrikta oss till de andra hyresgästerna huset och folk som arbetar i närområdet, säger Gustav Knutsson.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.