En doft av barndom stiger fram i Barbro Östlunds kök. I grytan ligger en stek och puttrar under lock. Ångande, vit potatis hälls upp i en karott. Vana händer hackar upp lite extra persilja till ättiksgurkan.
- Välkommen på söndagsmiddag, säger Barbro Östlund, medan hon lägger upp de sista skivorna av steken på ett uppläggningsfat. I salongen väntar redan potatisen, såsen, vinbärsgelén och den inlagda gurkan.
Det blir en smakresa tillbaka till stillsamma söndagar med familjen. Med minnen av klirrande bestick mot finporslinet, av tvärlagda efterrättsskedar, av söndagslediga föräldrar. Äntligen satt vi där vid bordet, allihop.
ANNONS
LÄS RESTEN AV REPORTAGET I HELGENS TVÅ DAGAR
SLOTTSSTEK
Sås
Inlagd ättiksgurka
CHARLOTTE RUSSE
Rulltårta
Fromage
Rulltårtan
Fromagen
FISKFILÉ MED BACONMUSSLOR
Garnityr
Tillbehör
Kokta musslor
INGEFÄRSPÄRON
Tillbehör
Barbro Östlunds böcker
Faktaruta