Pris till Göteborgskrog

ANNONS
|

På måndagseftermiddagen var det dags för det gastronomiska Sveriges egen Guldbaggegala, White Guide.

Galan sker i samband med lanseringen av årets upplaga av restaurangguiden White Guide, för vilken en testpatrull smakat sig igenom cirka 800 restauranger och 90 barer. Utifrån de bedömningarna delas sedan 17 priser ut.

Puta Madre belönas i kategorin Årets Miljö- och Stämningsupplevelse för "sin skickligt genomförda sammetsdraperade miljö".

Bästa restaurang: Frantzén/Lindeberg, Stockholm

Matupplevelse: Ekstedt, Stockholm

Stjärnskott: Restaurang Jonas, Stockholm

Serviceupplevelse: Mathias Dahlgren Matsalen, Stockholm

Miljö & stämningsupplevelse: Puta Madre, Göteborg

Värt en resa: Skebo Herrgård, Skebobruk

Hjärtekrog: Belle Epoque, Malmö

Vinupplevelse: Grand Hôtel, Lund

Ölupplevelse: Pubologi, Stockholm

Kaffeupplevelse: Lux Stockholm, Stockholm

Bar: Marie Laveau/Little Quarter, Stockholm

Fyrfota gastronomi: 50 Kvadrat, Visby

Naturnära gastronomi: Fäviken Magasinet, Åre/Järpen

"Rising star": Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm

Matvän: Per Vidlund, Ängsö Fisk, Västerås

Svenska gastronomiska hyllning: Danyel Couet och Melker Andersson, Grupp F12, Stockholm

"White Guide Global Gastronomy Award": David Chang, Momofuku Restaurants, New York

Källa: White Guide

För den skickligt genomförda sammetsdraperade miljön som får gästernas hjärtan att slå lite snabbare och tillsammans med servisens klädsel skapar en oemotståndlig tidsresa till sorglöshetens land.

ANNONS