På måndagseftermiddagen var det dags för det gastronomiska Sveriges egen Guldbaggegala, White Guide.
Galan sker i samband med lanseringen av årets upplaga av restaurangguiden White Guide, för vilken en testpatrull smakat sig igenom cirka 800 restauranger och 90 barer. Utifrån de bedömningarna delas sedan 17 priser ut.
Puta Madre belönas i kategorin Årets Miljö- och Stämningsupplevelse för "sin skickligt genomförda sammetsdraperade miljö".
Bästa restaurang: Frantzén/Lindeberg, Stockholm
Matupplevelse: Ekstedt, Stockholm
Stjärnskott: Restaurang Jonas, Stockholm
Serviceupplevelse: Mathias Dahlgren Matsalen, Stockholm
Miljö & stämningsupplevelse: Puta Madre, Göteborg
Värt en resa: Skebo Herrgård, Skebobruk
Hjärtekrog: Belle Epoque, Malmö
Vinupplevelse: Grand Hôtel, Lund
Ölupplevelse: Pubologi, Stockholm
Kaffeupplevelse: Lux Stockholm, Stockholm
Bar: Marie Laveau/Little Quarter, Stockholm
Fyrfota gastronomi: 50 Kvadrat, Visby
Naturnära gastronomi: Fäviken Magasinet, Åre/Järpen
"Rising star": Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm
Matvän: Per Vidlund, Ängsö Fisk, Västerås
Svenska gastronomiska hyllning: Danyel Couet och Melker Andersson, Grupp F12, Stockholm
"White Guide Global Gastronomy Award": David Chang, Momofuku Restaurants, New York
Källa: White Guide
För den skickligt genomförda sammetsdraperade miljön som får gästernas hjärtan att slå lite snabbare och tillsammans med servisens klädsel skapar en oemotståndlig tidsresa till sorglöshetens land.