Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Pizza med bara ost

Quattro formaggio brukar pizzan heta, den som bara har italiensk ost som fyllning, tomatsåsen oräknad. Låter kanske lite snålt, men låt er inte luras av enkelheten. Som så ofta kan den vara nog så raffinerad.

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och vetemjöl i omgångar. Blanda väl och jäs degen 30 minuter.

2. Blanda tomatpuré, olivolja och pressad eller hackad vitlök. Förbered ostarna. Skiva mozzarella, lägg upp gorgozola i klickar och riv hårdostarna pecorino och parmesan var för sig.

3. Dela degen i fyra delar som var och en kavlas ut till tunna pizzor alternativt gör två helplåtspizzor. Fördela tomatsåsen över, men lämna yttersta kanten fri, och avsluta med osten som fördelas lika på pizzorna. Grädda pizzorna i 250 graders ugn i cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika.

09Dagensrecept-0229_01.jpg

För 4 personer

45 minuter

Till degen:

25 g jäst (1/2 pkt)

1 1/2 dl ljummet vatten

1 msk olivolja

1 krm salt

4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:

4 msk tomatpuré

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad, färsk oregano

1 påse mozzarella (125 g)

75 g gorgonzola

50 g pecorino

50 g parmesan

Färsk basilika till garnering

Mest läst