Pimpade cashewnötter

ANNONS
|

För 8 portioner, 20 minuter

Nötter hör ju julen till, men ibland vill man skoja till det lite. Här har jag smaksatt vanliga cashewnötter med julens kryddor och lite annat smått och gott.

3 dl cashewnötter

1 äggvita

salt

1 tsk rosmarin

1 tsk spiskummin

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 tsk chilipulver

1 tsk rökt paprikapulver

1 liten nypa socker

olivolja

flingsalt

Vispa äggvitan till hårt skum med pyttepyttelite salt. Vänd försiktigt nötterna i skummet.

Blanda kryddorna (inklusive socker) och rör ned i nötskummet.

ANNONS

Smörj en långpanna eller plåt med olivolja. Sprid ut nötterna och strö över flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter eller tills nötterna får fin färg och börjar dofta. Blanda gärna runt nötterna då och då under tiden.

Låt svalna. Häll upp i skålar och servera som glöggtilltugg.

ANNONS