Napoleons kycklinggryta

ANNONS
|

Napoleons kycklinggryta lär ha innehållit både kräftor och friterat ägg, men knappast tomater eftersom de inte var kända i Europa förrän 100 år senare. Efter att ha stoppat i sig kycklinggrytan redan till frukost gick Napoleon ut och krigade hela dagen utan lunchuppehåll. Dela och stek svampen i smör och olja. Ta upp med hålslev och lägg på tallrik. Stek kycklingfiléerna i samma fett som svampen. Salta och peppra lätt och sänk värmen. Köttet måste vara genomstekt. Fräs hackad lök med olja i kastrull. Tillsätt tomater med vätska, vitt vin, kycklingfond, oliver och basilika. Koka upp och sjud ett par minuter. Lägg i svampen mot slutet.

ANNONS

Fördela tomatröran på tallrikar. Skiva upp kycklingfiléerna och lägg ovanpå. Servera med ris och varma grönsaker.

Kyckling Marengo

4 personer

ANNONS