Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mjölkchokladkola med citron och lakrits

cirka 30 kolor

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

2 1/2 dl vispgrädde

140 gram smör

3 dl strösocker

2 dl mörk sirap

200 g mjölkchoklad

1/2 tsk salt

saft + skal från 1 citron + extra skal till dekor

1/2 dl lakritsgranulat

Förbered en form som är cirka 25x30 centimeter. Lägg bakplåtspapper i botten. Blanda grädde, smör, strösocker, mörk sirap, mjölkchoklad, salt och citron i en kastrull. Värm upp på svag värme tills smöret smält helt. Höj till medeltemperatur och låt koka i cirka 20 minuter, rör om med jämna mellanrum. Håll koll på kolan med en termometer och låt koka till cirka 124 grader. Säkra alltid med att köra ett kulprov. När den är färdig, häll över i formen och strö över lakritsgranulat, låt stelna över natten. Skär sedan i fina bitar och garnera med rispat citronskal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.