Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lussekattsmums med västerbotten

Till 8 stycken, 15 minuter

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det här hittade jag på när jag var sugen på något gott. En riktig sötsalt höjdare som jag är mäkta stolt över. Passar perfekt på glöggpartyt.

5 aprikoser

1 dl vit glögg

2 lussekatter

cirka 16 skivor västerbottensost alt. vällagrad herrgårdsost

färsk timjan

Strimla aprikoserna och lägg dem i en liten kastrull med glöggen. Koka upp, sänk värmen och låt stå och sjuda i fem minuter. Ställ åt sidan.

Dela lussekatterna på längden och bryt sedan i halvor så att du får åtta små rundlar. Täck med västerbottensost. Värm i omgångar i mikron eller allesammans i ugnen på 150 grader precis tills osten börjar smälta. Ta ut och garnera med glöggaprikoser och några timjankvistar.