Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

    Den här artikeln ingår för dig som är kund.

    I dag firar vi kladdkakans dag

    Den kladdiga, söta och älskade kladdkakan har en egen dag. Sedan 2008 firas den alltid den 7 november. Enligt en undersökning Arla gjort kommer vi att mumsa i oss över två miljoner kladdkakor den dagen.

    Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

    Det som gör att det bli en kladdkaka är att den innehåller inget bakpulver och då får man den lösa, sega kakan.

    Enligt en undersökning Arla gjort tidigare, säger de flesta att vispgrädde är det man vill ha till kakan. På plats två kom glass. På tredje plats vill man ha frukt och bär till kakan. Den klassiska vanliga kakan har utvecklats, nu finns det kakor med kokos, kolasås, chili och mint bland annat.

    Här är recepten:

    Kladdkaka med marängsviss-topping

    Kladdkaka med turkisk peppar

    Citronkladdkaka med hallonmaräng

    Kladdig kladdkaka

    Kladdkaka med Polly och färskostswirl

    Kladdkaka med hasselnötskaramell

    Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.