Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Honungsglaserad fläskytterfilé

Satsa på en mörad fläskytterfilé i kontrast till det beniga tradionella revbenspjället. Stek den hel med honungsmarinad för ett garanterat mört kött.

För 4 personer, 35 minuter

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

600 g fläskytterfilé

1 tsk ingefära

salt och peppar

smör och rapsolja

2 msk kinesisk soja

1 tsk konc. kalvfond

Till marinaden:

2 msk honung

2 msk sky från köttet

Att äta till:

2-3 syrliga äpplen

kokt potatis

Gör så här:

1. Gnid in köttet med salt, peppar och ingefära. Var dock försiktig med saltet, då det även får sälta från soja och fond. Bryn runt om i lika delar smör och rapsolja i en gryta.

2. Blanda soja och kalvfond. Pensla blandningen på köttet, sänk värmen och lägg på lock. Ös och vänd några gånger och låt det steka genom. Det brukar normalt ta cirka 20 minuter.

3. Lyft över till en ugnsfast form. Sila av sky från pannan och blanda med honung. Slå blandningen över köttet och sätt in det i ugnen i fem minuter på 200 grader. Ös det någon gång under glaseringen. Ta ut och låt det vila en stund innan det skivas upp. Servera med kokt potatis och stekta äppelklyftor som garnityr.