Grillat kanelfläsk - en av husets favoriter.
Grillat kanelfläsk - en av husets favoriter.

Grillat kanelfläsk

ANNONS
|

4 portioner, 20 min

cirka 500 g rökt sidfläsk eller stekfläsk, skivat

2 tsk kanel

1 tsk malen koriander

2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk oregano

1 tsk malen ingefära

1 tsk cayennepeppar

2 msk farinsocker

Lägg ut fläskskivorna på bänken eller på en skärbräda.

Blanda alla kryddor och sockret i en liten skål. Strö hälften av kryddblandningen över fläsket. Vänd fläskskivorna och strö resten på andra sidan. Gnid in kryddorna ordentligt i köttet.

Grilla på riktigt het grill med direkt värme i ett par minuter på varje sida. Servera genast, gärna med eller en coleslaw eller bönsallad. (TT Spektra)

ANNONS

Att dricka till:

The Ultimate Zin Zinfandel (6550), 89 kronor.

Alkoholfritt: Saxhyttegubbens Blåbär 100% (1964), 69 kronor.

ANNONS