4 portioner, 20 min
cirka 500 g rökt sidfläsk eller stekfläsk, skivat
2 tsk kanel
1 tsk malen koriander
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk malen ingefära
1 tsk cayennepeppar
2 msk farinsocker
Lägg ut fläskskivorna på bänken eller på en skärbräda.
Blanda alla kryddor och sockret i en liten skål. Strö hälften av kryddblandningen över fläsket. Vänd fläskskivorna och strö resten på andra sidan. Gnid in kryddorna ordentligt i köttet.
Grilla på riktigt het grill med direkt värme i ett par minuter på varje sida. Servera genast, gärna med eller en coleslaw eller bönsallad. (TT Spektra)
ANNONS
Att dricka till:
The Ultimate Zin Zinfandel (6550), 89 kronor.
Alkoholfritt: Saxhyttegubbens Blåbär 100% (1964), 69 kronor.