Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Grönkålspizza med gorgonzola

För 4 portioner, 30 min

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Grönkål + gorgonzola + pizza = sant. Grönt och garanterat gott.

Du kan naturligtvis göra egen pizzadeg och tomatsås.

cirka 400 g grönkål

3 vitlöksklyftor, tunt skivade

2 msk olivolja

1/2 citron

salt

nymalen svartpeppar

1 pizzakit, inklusive tomatsås

150 g gorgonzola

Lossa bladen på grönkålen, skölj och skär bort mittnerven. Blanchera sedan i kokande lättsaltat vatten i en stor kastrull i två minuter. Låt rinna av, pressa torrt och strimla.

Fräs bladen med vitlök i olivolja i två minuter. Blanda ned citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Rulla ut pizzadegen. Bred ut tomatsåsen. Fördela grönkålen ovanpå. Bryt över gorgonzola.

Grädda i 250 grader i 10-15 minuter.