För 4 portioner, 30 min
Grönkål + gorgonzola + pizza = sant. Grönt och garanterat gott.
Du kan naturligtvis göra egen pizzadeg och tomatsås.
cirka 400 g grönkål
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
1/2 citron
salt
nymalen svartpeppar
1 pizzakit, inklusive tomatsås
150 g gorgonzola
Lossa bladen på grönkålen, skölj och skär bort mittnerven. Blanchera sedan i kokande lättsaltat vatten i en stor kastrull i två minuter. Låt rinna av, pressa torrt och strimla.
Fräs bladen med vitlök i olivolja i två minuter. Blanda ned citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Rulla ut pizzadegen. Bred ut tomatsåsen. Fördela grönkålen ovanpå. Bryt över gorgonzola.
ANNONS
Grädda i 250 grader i 10-15 minuter.