Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Brieost med frön och nötter

Till cirka 8 bitar, 10 minuter

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ost och glögg är klockrent. Den lite söta glöggen gör sig nämligen utmärkt till salt ost. Här iförd en tuff och nötig julskrud.

1 liten hel brieost

1 dl valfria frön, t ex pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön

1 dl hackade valfria blandade nötter, t ex valnötter, macadamianötter

1 liten nypa chiliflakes

Dela brieosten i tårtbitar.

Rosta frön och nötter i torr stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta. Blanda ned chiliflakes och häll upp blandningen på ett fat.

Tryck sidorna på ostbitarna mot frö- och nötblandningen så att så mycket som möjligt fastnar. Lägg upp på fint fat och servera till glöggen.