Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild: Anna von Brömssen
Bild: Anna von Brömssen

Uteätarna: Market

Delad matglädje i glada vänners lag.

Trendigt

Market

Rosenlundsgatan 8
031-131211
Öppet: tis-lör 17-sent
marketrosenlund.se

Betyg: 16
Mat: 14/20
Service: 2/5

Mat: Fusion av det mexikanska och koreanska köket.
Dryck: Viner från olika delar av världen, öl och en lång drinklista.
Prisnivå: 3
Garderob: Klädställ vid ingången, går att ta med jacka till bordet.
Vegetariskt: Ja.
Stämning: Festligt och glatt.
Ljudnivå: Stoj, stim och musik. Man får prata högt.
Tillgänglighet: Ramp vid entré.
Uteätarnas nota för två: 1 158 kr för två förrätter, två huvudrätter, två desserter, bubbelvatten, ett glas vin, en alkoholfri öl, te, kaffe.

PLUS
Prisvärt, mycket mat och perfekt grillad lax.
MINUS
Svårt att få kontakt med personalen och seg väntan på bokat bord.

Det är lördag kväll och fullsatt. Vid de många långborden firar vänner svensexor, födelsedagar och livet. På Market finns få småbord, här slår man sig ner för att dela på maten och ha en kul kväll tillsammans.
När vi kommer på utsatt tid får vi vänta innan någon i personalen märker oss. Vårt bord är inte klart utan vi blir hänvisade till att stå i baren och ”vänta på uppdatering”. Det är
först när vi efter 15 minuter får slå oss ner som vi känner oss välkomna. När personalen väl är hos oss är de trevliga, proffsiga och kunniga - men de håller sig borta för mycket.
Vi får välja mellan bubbelvatten eller vanligt och får omgående en stor butelj Pellegrino
(49 kr) och frågan om vad vi vill dricka i övrigt. En av oss vill ha ett glas rött och efter konsultation faller valet på en Lesse-Fitch pinot noir från USA (110 kr). Den andra tar en alkoholfri Erdinger (49 kr).

Från förrättsmenyn väljer vi en friterad avokado med sojadipp (79 kr) och friterad aubergine med getostkräm (69 kr). Vi diskuterar med servitören och tar restaurangens specialitet Ssäm (299 kr/person) som minst två personer måste beställa. Till den väljer man till protein. En av oss tar grillad laxrygg och den andra friterad kyckling. Servitören övertygar oss om att detta räcker. Och han har helt rätt.
Allt kommer in samtidigt. Avokadon med sin sås, auberginen i sin skål, lax och kyckling
på varsitt fat och så den stora korgen med salladsblad av olika sorter, koreanska pannkakor, kryddat mjukt tunnbröd, två sorters ris och picklade lättstekta grönsaker. Plus tre heta såser och kimchi. Tanken med den koreanska rätten Ssäm är att man ska slå in maten. Så antingen tar man ett salladsblad, eller en pannkaka och slår in proteinet, grönsakerna, riset, såsen, kimchin, eller hur man vill.

Smakexplosion. Starkt, surt, sött, syrligt. Smakerna avlöser varandra. Vi doppar, tuggar, toppar, slår in och njuter. Det är gott och ett roligt sätt att äta.
Laxen, som är perfekt grillad och faller isär, blir vår favorit eftersom dess milda smak
kontrasterar fint mot starkt och syrligt. Den friterade heta kycklingen är också god, men
låter tillbehören spela andrafiol. Den friterade avokadon med sin sås är trevlig. Mjuk, krämig avokado, men friteringen tar över. Getosten passar fint med auberginen, det är okej men inget särskilt i sammanhanget.
Träjalusier skärmar av mellan borden och gröna växter hänger från taken, men rösterna
studsar och festsorlet dominerar. Kanske blev det därför en miss i kommunikationen från vår sida, men vi hade föredragit om förrätterna kommit först. Måltiden hade blivit lugnare och de två förrätterna en lagom start. Nu drunknade de i huvudrättens alla smakvariationer.

Vi får ingen fråga om mer att dricka och servitören får svårt att dölja sin förvåning när
vi vill beställa dessert. Chokladfondanten är härligt rinnig, dock något smakfattig, men den söta kokosglassen till är spännande (79 kr). Våra churros är krispiga och perfekt sockrade och doppas i en varm härlig chokladsås med sting (69 kr). Vi lämnar Market mätta, efter en kul men något stressig matkväll.

Mest läst