Pyramidbolag i konkurs

ANNONS
|

Historien om C3 Play blev drygt två år lång. Bolaget startade 2005 och marknadsförde, som GP tidigare berättat, en tv-box som inte fanns i verkligheten. Ett stort antal personer, framför allt i Västsverige, lockades att köpa andelar i säljpyramiden. Många betalade sexsiffriga belopp.

På måndagen sattes föreaget i konkurs på begäran av två tidigare anställda. Nu är frågan om någon ska ställas till svars för affärerna. Vice chefsåklagare Ove Jäverfeldt vid ekobrottsmyndigheten i Borås håller i ärendet.

- Brottsmisstanken är bedrägeri. Jag har börjat titta på målet och vi ska förhöra vissa personer. Vi har ett stort antal anmälningar, det är nog minst 50-60 anmälda brott, säger åklagaren.

ANNONS

Han vill inte uppge vilka personer som ska höras. Men rimligtvis handlar det om C3 Plays ledning, bland annat den 42-åring från Boråstrakten som anses ha varit hjärnan bakom verksamheten och som tidigare varit inblandad i andra pyramidbolag.

26 västsvenskar som satsat pengar i C3 Play har gått samman och anlitat advokat för att få pengarna tillbaka. Utsikterna är dock inte särskilt goda, enligt konkursförvaltaren Örjan Jarvin.

- Mitt spontana svar är att det ser mörkt ut. Vad jag förstått finns det troligen inte några tillgångar i bolaget.

C3 Play hade ingen styrelse vid konkursen och var bokföringen finns är okänt. Bolagets siste styrelseordförande, en 66-årig man skriven i Halland, går inte att nå.

- Jag har sökt honom flera gånger men han låter sig inte avhöras, konstaterar Jarvin.

Samtidigt planerar några personer som varit aktiva i pyramidbolaget att dra igång verksamheten på nytt, nu under namnet Prodirect AB. I styrelsen sitter bland annat en frikyrkopastor i Borås och en lantbrukare i Småland som var C3 Plays största enskilda aktieägare.

ANNONS