Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Prins Carl Philip vid presentationen av gnistgallret "Slottet brinner" 2010.

Prinsens namn stryks från gnistgaller

Butiken Svenskt Tenn plockar bort uppgiften att prins Carl Philip är ensam upphovsman till en eldskärm som föreställer slottet Tre Kronor.

På måndagen avslöjande tidskriften Form att prinsen inte är ensam bakom gnistgallret, som saluförs av Svenskt Tenn för 14 500 kronor. Nu har butiken på Strandvägen i Stockholm plockat bort uppgiften att prinsen designat eldskärmen på egen hand.

För tre år sedan presenterades skärmen i gjutjärn som prinsens första designarbete i samarbete med Svenskt Tenn. Nu lanserar den exklusiva butiken eldskärmen som designad av prinsens bolag CPB Design AB.

- Vi gjorde den här åtgärden för att det var flera inblandade i designarbetet. Vi visste redan att det var fler inblandade i designprocessen, men inte exakt vilken roll prinsen har haft. Därför ändrade vi produktinformationen utifrån den information som hovet har gått ut med nu, säger Svensk Tenns marknadschef Thommy Bindefeld till Resumé.

Bindefeld har aldrig tidigare varit med om att butiken bytt upphovsman på sina produkter.

Svensk Tenn säljer också bestick som sägs vara designade av prins Carl Philip. Men eftersom de inte är Svenskt Tenns egna utan tillverkade av Mema/GAB så finns inga planer på att ta bort prinsens namn därifrån, skriver Resumé.

Mest läst