Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/31

Här är huset som inretts efter kultregissörens filmer

För den som gillar regissören Wes Anderson och önskar att det gick att besöka platserna i hans filmer väntar en glad nyhet. I Kanada finns ett hus där varje rum inspirerats av de färgsprakande filmmiljöerna.

Regissören Wes Anderson är känd för sin speciella visuella stil som gör hans filmer lätta att känna igen. Filmer som "The Royal Tenenbaums", "The Life Aquatic with Steve Zissou" och "The Grand Budapest Hotel" har fått en hängiven fanskara.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Genomgående färgteman, symmetrisk komposition i bildspråket och fantasifulla kläder på karaktärerna är några av filmernas kännetecken, som har gett upphov till en hel del planscher och coffee table-böcker.

Nu visar det sig att Wes Andersons filmer har inspirerat ett helt hus, där varje rum har inretts med inspiration från regissörens olika filmer. 

"Huset är ett kärleksbrev"

En särskild glad nyhet för filmfanatiker som gillar Wes Andersons filmer är att det är möjligt för vem som helst att hyra huset via bostadsförmedlingstjänsten Airbnb. Dock måste man i så fall ta sig till andra sidan Atlanten. Huset finns i Kanada, en bit utanför Toronto. 

Husets ägare Danya Winter är själv ett stort Wes Anderson-fan.

– Varje rum har ett tema från en av filmerna, vissa mer subtilt än andra. Det här huset är ett kärleksbrev till Wes Anderson och ett ständigt växande designprojekt, berättar Danya Winter på sin Airbnb-sida. 

På sitt instagramkonto dokumenterar hon arbetet med att fortsätta inreda huset.

 

 

Mordecai #margottenenbaum #wesanderson 📷: @arasimaging

Ett inlägg delat av Mr. Anderson's House (@mrandersonshouse)

 

Filminspirerade sovrum

Det över hundra år gamla huset har två sovrum. Ett av sovrummen går i "The Royal Tenenbaums"-tema, komplett med karaktären Margots pälskappa. Det andra sovrummet hämtar inspiration från scoutlägret i "Moonrise Kingdom". 

Trots den retroinspirerade filmstilen är låset till ytterdörren ett kodlås i form av en touchscreen. Däremot ska det inte gå att räkna med någon vidare internetuppkoppling, då huset ligger avskilt i lantlig miljö. 

 

Mest läst