Kirskål är både nyttigt och riktigt gott i till exempel en paj. Använd den i stället för spenat tillsammans med ost och/eller skinka, salami eller bacon.
Pajskal:
100 gram smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
3 ägg
2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 l späda kirskålsblad
1 pkt bacon
2 dl riven västerbottenost
Nymald svartpeppar
Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form. Grädda i 200 grader cirka 10 minuter. Skölj kirskålen noga och koka den ett par minuter. Klipp bacon i små bitar och fräs i en stekpanna, pressa i vitlök och låt fräsa tillsammans en stund. Häll av kirskålen och lägg den i stekpannan, fräs allt tillsammans en stund.
Lägg kirskålsfräset i pajskalet, strö över ost. Vispa ihop ägg och mjölk, häll äggblandningen över fyllningen. Peppra efter smak. Grädda pajen cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.