Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gör god och nyttig paj på kirskålen

Om du i alla fall redan har kirskål i trädgården, passa på att använda den!

Kirskål är både nyttigt och riktigt gott i till exempel en paj. Använd den i stället för spenat tillsammans med ost och/eller skinka, salami eller bacon.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Pajskal:

100 gram smör

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

3 msk kallt vatten

Fyllning:

3 ägg

2 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 l späda kirskålsblad

1 pkt bacon

2 dl riven västerbottenost

Nymald svartpeppar

Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form. Grädda i 200 grader cirka 10 minuter. Skölj kirskålen noga och koka den ett par minuter. Klipp bacon i små bitar och fräs i en stekpanna, pressa i vitlök och låt fräsa tillsammans en stund. Häll av kirskålen och lägg den i stekpannan, fräs allt tillsammans en stund.

Lägg kirskålsfräset i pajskalet, strö över ost. Vispa ihop ägg och mjölk, häll äggblandningen över fyllningen. Peppra efter smak. Grädda pajen cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.