Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Livshotande skador efter lastbilsolycka

Två personer vårdas för livshotande skador efter midsommardagens trafikolycka då en lastbil körde in i ett brofäste. Siffror visar samtidigt på en lugn midsommarhelg, som följer en trend med färre antal döda under den trafiktäta helgen.

Tre personer i 30-årsåldern vårdas efter lördagens trafikolycka vid Tingstadstunneln, varav två för livshotande skador. Det säger Maria Wiklund, inre befäl på Hisingen. Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart.

– Vi har inte kunnat förhöra personerna i olycksbilen och de kommer inte vara hörbara det närmsta dygnet, säger hon.

Sahlgrenska vill inte uttala sig om patienternas hälsoläge.

Siffror över antalet döda under midsommarhelgen, visar en trend med ett sjunkande antal under årets trafiktätaste helg. Precis som i fjol dog bara två personer i olyckor i midsommartrafiken, skriver TT.

– Det har varit väldigt lugn midsommartrafik i år med bra framkomlighet på vägarna, sade presskommunikatör Linda Bengtsson på Trafikverket till TT på söndagseftermiddagen – fast just då rapporterades om köer på E4:an söderut mellan Tönnebro och Gävle.

Helgens första dödsolycka inträffade på torsdagskvällen. En kvinna i 65-årsåldern avled av skadorna hon fick i en singelolycka på E4:an utanför Mehedeby i Uppsala län.

En medelålders man omkom på midsommardagen efter att ha hamnat under en minibuss i samband med en singelolycka i Medelpad.

Mest läst