Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Liseberg lämnar Viking – Ess Hotell mönstrar på

  Barken Vikings nya operatör Ess Hotell ska öppna fisk- och skaldjursrestaurang på övre däck.

  Liseberg lämnar verksamheten på Barken Viking efter att ha drivit hotell och restaurangverksamhet ombord sedan 1998.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Barken Viking vid Lilla Bommen har legat för långt bort från nöjesfältet och har inte gett de synergieffekter man hoppats på, därför tror Liseberg att en ny operatör kan göra ett bättre jobb.

  Från den 1 april tar Ess Hotell över verksamheten på skeppet.

  - När vi fick besked att Liseberg ville lämna Barken Viking så skickade vi ut ett brett prospekt och fick in ett stort antal intressenter. Men det har varit väldigt viktigt för oss att hitta en verksamhet som passar till den här unika byggnaden, som vi kallar den, trots att det är en båt. Och valet föll på Ess Hotell som vi anser är den bäst lämpade operatören, säger Johan Carlsson, affärsområdeschef på Higab.

  Ess Hotell har i dag hotell- och restaurangverksamhet på ett flertal ställen i landet, till exempel Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Palace Hotell i Göteborg.

  Tidigare har allmänheten kunnat gå och fika ombord på Barken Viking, och gå på sommardisco och annat.

  Fanns det med på kravlistan att allmänheten ska kunna ha tillgång till Viking framöver också?

  - Detta kommer att vara en publik verksamhet. Ess Hotell har tagit fram ett tydligt koncept som man har presenterat för oss. Dels kommer det att vara hotell- och restaurangverksamhet som är publik. Men de tänker också utnyttja det fantastiska trädäcket som en publik del med kafé där man kan gå och ta en räkmacka eller vad det nu blir, och där är allmänheten välkommen, säger Johan Carlsson.

  Ess Hotell planerar att gradvis utveckla och förnya Barken Viking, bland annat genom att bygga en fisk- och skaldjursrestaurang på övre däck.

  "Läget mitt i hjärtat av den nu framväxande Älvstaden känns extra inspirerande, pulsen kommer att höjas i det här området nu och vi vill gärna bidra till den positiva utvecklingen", skriver Jonas Stenberg, vd för Ess Hotell i ett pressmeddelande.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.