Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Liseberg öppnade i lätt regn

  Kaninöron, skratt och ...paraplyer. - Blir man bara lite blöt är det kul, säger 6-åriga Isabell Kanz.

  Det småregnade när Liseberg slog upp portarna klockan 12 på lördagen. Gott om folk väntade utanför men några jätteköer var det ändå inte tal om.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Nöjesparken firar 90 år i år och har storsatsat på nya attraktionen Kaninlandet.

  - Det känns jättebra men samtidigt lite nervöst. Nu får vi ju snart det viktigaste betyget, det från barnen, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

  Strax efter öppningstid invigdes så det nya Kaninlandet, med dans, bandklippning och fyrverkerier. Efter en första runda verkade det som att satsningen gått hem hos de yngsta gästerna.

  - Det är både kul och fint, säger Martha Nordström, 6, samtidigt som hon inte hymlar med att hon egentligen helst vill åka Balder.

  Från Lisebergs sida vill man markera extra att 2013 är just barnens år. Det budskapet förstärktes med att "Magnus och Brasse" fick kliva upp på Taubescenen till signaturmelodin från Fem myror och ta emot varsin Lisebergsapplåd.

  - Det känns väldigt bra, smickrande och roligt, säger Magnus Härenstam när han visar upp applådskulpturen tillsammans med kollegan Brasse Brännström.

  Men ett tag såg det ut som att huvudpersonerna faktiskt riskerade att missa sin egen ceremoni.

  - Det var nåt lok som de fick starta om hela tiden, så det var på snöret att vi hann, säger Magnus Härenstam som anlände med tåget till Göteborg bara några minuter innan utdelningen på Taubescenen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.