Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lisa Siwe har nominerats till bästa regi för filmen "I taket lyser stjärnonrna" på måndagens Guldbaggegala och Annika Hallin har nominerats för bästa kvinnliga biroll.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lisa Siwe får filmpris

Lisa Siwe tilldelas Göteborgs stora filmpris för I taket lyser stjärnorna. Under måndagens Guldbaggegala tävlar filmen bland nnat i kategorin Årets film.

Inför årets branschfest på Cirkus i Stockholm arrangerade Göteborg International Film Festival traditionsenligt specialvisningar av de nominerade filmerna i kategorin Årets film. Det vill säga Män som hatar kvinnor, Prinsessa och I taket lyser stjärnorna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Göteborgspubliken fick säga sitt och det blev Siwes film I taket lyser stjärnorna som tog hem priset.

– Jag blev verkligen glad för det här, jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna. Men det är verkligen smickrande, säger hon.

Siwe vill dock inte tro att priset på något sätt kan vara fingervisning inför utdelningen av Guldbaggarna.

– I morgon är det ju upp till juryn vem som vinner och när det kommer till att bedöma film och utse priser är människor människor och jury en jury. Sättet de bedömer film på skiljer sig nog, men om det är en känslosam jury ligger jag kanske bra till, säger hon men tillägger att priserna egentligen inte spelar så stor roll.

– Jag gör film för att jag vill att folk ska se dem. Det var många fina människor som kom fram till mig efter visningen i går och sade fina saker. En kvinna till exempel skulle gå hem och krama sin 15-åriga dotter. Sådant betyder mycket.

Göteborgs stora filmpris är ett samarbete mellan Göteborg International Film Festival och Göteborg & Co. och i samband med att filmfestivalen invigs den 29 januari får Siwe ta emot priset på 50 000 kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.