Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lisa Miskovsky till OS

  Jens Byggmark, Helena Ekholm och Lisa Miskovsky (!). De sista namnen in i Viasats OS-trupp överraskar. – Att få åka på ett OS är som en dröm för mig, säger Miskovsky.

  Att gå från Grammisvinnande artist och Melodifestivaldeltagare till att bli sportreporter är kanske inte det vanligaste karriärssteget att ta, men Miskovsky var faktiskt landslagsåkare i snowboard i sin ungdom och har alltid pratat sig varm om sporten sedan dess.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Idrott väcker starka känslor hos mig, och jag är väldigt lättrörd. Så det det ska bli riktigt roligt att få vara reporter och hitta saker att berätta, säger hon.

  Även Jens Byggmark – stort OS-hopp som dock missar tävlingarna på grund av en knäskada – ska vara intervjureporter i Sotji.

  – Jag ska stå nere i den mixade zonen och ta emot åkarna. Ska bli riktigt roligt, och jag hoppas jag kan komma med lite andra vinklingar än de andra, säger Byggmark.

  Bland övriga experter märks Anja Pärson (alpint), Per Elofsson (längdskidor), Helena Ekholm (skidskytte) och Mattias Norström (ishockey).

  Dessutom kommer Carolina Klüft vara programledare tillsammans med Ola Wenström och Niklas Jihde.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.